U MAJDANPEKU POČELA IZGRADNJA TOPLANE NA BIOMASU

U gornjem delu Majdanpeka počela je izgradnja još jedne toplane na biomasu, ukupne instalisane snage 8 megavata. Nova toplana deo je projekta Opštine Majdanpek, Ministarstva eneregetike i nemačke KFW banke “Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Majdanpeku”.

Reč je o toplani koja će biti deo sistema postojeće toplane na drvnu sečku u donjem delu grada. Pored kotla na drvnu sečku, snage 3 megavata, u okviru toplane radiće i kotao na komprimovani gas, snage 5 megavati. Završetkom još jedne toplane na drvnu sečku u Majdanpeku mazut će, kao energent, potpuno otići u istoriju, bar kada je Majdanpek u pitanju”, kaže Đorđe Roškić, v.d. direktora JKP “Majdanpek”.

Vrednost investicije je oko pet miliona evra, a  ovim sredstvima finansirana je i zamena dotrajale toplovodne mreže, u dužini od oko dva kilometra, koja se privodi kraju, kao i ugradnja 90 novih podstanica u gradu, koja je već završena što će sve zajedno, od nove grejne sezone, doprineti još stabilnijem i kvalitetnijem grejanju Majdanpečana.

E2 portal (RTV Bor)