U PULI SE U JUNU ODRŽAVAJU DANI OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE

Nakon pet uspešnih konferencija „Dani dobroga vetra“ i „Dani sunca“ ove godine ujedinjeni su svi obnovljivi izvori u jednu konferenciju „Dani obnovljivih izvora energije“, koja će se održati u Puli od 12. do 14. juna 2024. u hotelu Park Plaza Histria i biće to odlična prilika za dobijanje informacija, edukaciju i povezivanje svih relevantnih učesnika zelene energije na jednom mestu.

Kako je navedeno u saopštenju, na konferenciji, koju pod pokroviteljstvom WindEurope i SolarPower Europe organizuju Obnovljivi izvori energije Hrvatske, učestvovaće relevantni stručnjaci iz javnog i privatnog sektora, kao i visoki predstavnici nacionalnih i međunarodnih institucija. Svoj dolazak već su potvrdili Žil Dikson (Giles Dickson), direktor WindEurope i Valburga (Walburga) Hemetsberger, direktorka SolarPower Europe.

Cilj „DanaOIE“ 2024. je da se kroz zajedničku raspravu i razmenu znanja i iskustava pronađe efikasniji način korišćenja obnovljivih izvora energije i na taj način da se podstakne snažniji razvoj zelenih projekata.

Konferencija će obuhvatiti sve važne teme iz područja zaštite životne sredine, distribucije i prenosa električne energije, skladištenja energije, elektromobilnosti, vodonika, adresirajući potencijal svih obnovljivih izvora u Hrvatskoj – sunca, vetra, geotermala, biomase i biogasa. Jedna od ključnih tema na konferenciji biće i uloga javnih politika za uspešnu energetsku tranziciju na evropskom, nacionalnom i regionalnom nivou.

Prirodni potencijal obnovljivih izvora u Hrvatskoj je izrazito velik i predstavlja priliku za ravnomeran regionalni razvoj. Ova zemlja ima kapacitet da postane izvoznik i lider u proizvodnji zelene energije u regionu.

– Pridružite nam se kako bismo svi zajedno bili deo rešenja jer zelena tranzicija nema alternativu – poručuju organizatori.

E2 portal