VAZDUH U BEOGRADU I DALJE JAKO ZAGAĐEN

U Beogradu, ali i Novom Sadu i Subotici, vazduh je i jutros veoma zagađen, a prema podacima portala AirVisual srpska prestonica je na trećem mestu liste sa gradovima u kojima je vazduh najzagađeniji. AirVisual navodi da je Beograd po zagađenosti danas odmah ispod Delhija u Indiji i grada Lahora u Pakistanu.

U Subotici, Beočinu, delu Novog Sada, na Novom Beogradu, u beogradskoj opštini Stari grad i delovima Pančeva vazduh je jako zagađen, pokazuju informacije Agencije za zaštitu životne sredine. To je oznaka za najveći, peti stepen zagađenja koje meri ta Agencija, navodi RTS.

Zbog vrednosti azot-dioksida u vazduhu, „zagađeno“ je Užice, dok je visoka vrednost sumpor-dioksida u Boru (Brezonik) takođe na nivou „zagađen“.
U gradovima koji su „jako zagađeni“, visoka je koncentracija čestica PM-10. Ovom česticom „zagađen“ je vazduh u Kosjeriću, Valjevu, Boru (Gradski park) i delovima Niša,
Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda biće bolje od utorka kada će doći do drastične promene vremena. Vetar bi trebalo da nam pročisti vazduh.

Vazduh u Beogradu i proteklih dana bio je veoma zagađen. Juče je prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine u nekim delovima grada „jako zagađen“. Slično je bilo i u Novom Sadu, Užicu, Valjevu, Pančevu i Subotici.

E2 portal- N1