VELUX ACTIVE with NETATMO – tehnologija za zdravije životno okruženje

Novo „smart home“ rešenje je proizvod saradnje kompanija VELUX i Netatmo, kompatibilno je sa Apple® HomeKit™-om i omogućava kontrolu nad krovnim prozorima uz pomoć glasa ili na dodir ekrana mobilnog telefona.
Po najnovijim istraživanjima, provodimo zapanjujućih 90% svog vremena u zatvorenim prostorima i vrlo često zaboravljamo da provetravamo taj isti prostor. Osam od deset ispitanika nije ni svesno da vazduh u prostoriji može biti i to pet puta zagađeniji od spoljašnjeg (US EPA).

To dovodi do umora, gubitka koncentracije pa i do mnogih zdravstvenih komplikacija. Od sada, ukoliko je u prostoru previše hladno ili toplo, ukoliko vazduh postaje zagušljiv ili je koncentracija vlage prevelika, VELUX ACTIVE with NETATMO će automatski provetriti prostor umesto vas.

Automatsko pokretanje uz pomoć senzora VELUX ACTIVE with NETATMO se zasniva na najnovijoj tehnologiji pametnih senzora i na izvestan način razmišlja i dela umesto vas. Pametni unutrašnji senzori mere temperaturu, vlažnost i koncentraciju CO2 u vazduhu i aktiviraju gateway koji onda šalje komandu krovnom prozoru da se otvori ili zatvori, a sve u cilju poboljšanja unutrašnje klime u prostoru.

Ovo pametno rešenje je unapred programirano da otvara krovne prozore i pušta svež vazduh u prostoriju kada je to potrebno. Osim što reguliše unutrašnju klimu pomoću pametnih senzora, sistem konstantno uči i povećava svoju preciznost u skladu sa vašim svakodnevnim navikama. Gateway putem wifi mreže komunicira i sa eksternom lokalnom vremenskom prognozom, te na osnovu informacija koje dobija aktivno spušta spoljašnje roletne ili mrežice.

Ključne pogodnosti
SENZORSKA VENTILACIJA: Pametni senzori neprekidno prate temperaturu, vlagu i sadržaj CO2 i u skladu s tim otvaraju ili zatvaraju krovne prozore.

ZADRŽITE KONTROLU: Koristite aplikaciju VELUX ACTIVE da biste upravljali električnim krovnim prozorima, spoljašnjim i unutrašnjim roletnama VELUX INTEGRA® sa bilo kog mesta pomoću pametnog telefona.

LAKA INSTALACIJA: Upravljačku jedinicu unutrašnje klime VELUX ACTIVE možete da instalirate bez stručne pomoći.

Početni komplet sadrži jedan senzor unutrašnje klime, jedan prekidač za ručno zatvaranje prozora i jedan gateway. Da biste kod kuće instalirali VELUX ACTIVE, potrebni su vam početni komplet, wifi mreža i aplikacija za pametni telefon. Naravno, podrazumeva se da imate neki od VELUX električnih ili solarnih
krovnih prozora, kao i električne ili solarne roletne.

Ukoliko imate VELUX krove prozore na ručno upravljanje a želite da koristite i VELUX ACTIVE, potrebno je da kao prvi korak elektrifikujete svoje prozore. VELUX ACTIVE je kompatibilan sa Apple HomeKit-om i omogućava vam da glasovnim komandama kontrolišete proizvode VELUX INTEGRA® i druge pametne kućne uređaje. Samo recite Siri da otvori krovni prozor ili napravi savršenu atmosferu za udobno veče kod kuće. Sve dodatne informacije o VELUX ACTIVE sistemu možete pronaći na www.velux.rs.

Pogledajte više o svim VELUX proizvodima na www.velux.rs | www.facebook.com/velux