SVETSKA NEDELJA ZELENE GRADNJE

Savet zelene gradnje Srbije, kao nacionalni član Svetskog saveta zelene gradnje (WorldGBC) i deo regionalne mreže Evrope (ERN) obeležio je Svetsku nedelju zelene gradnje 2018 (WorldGBWeek 2018), čija je tema ove godine #HomeGreenHome (Dome, zeleni dome).

Šira javnost, posetioci TC Ušće, imali su prilike u subotu 29. septembra da se upoznaju sa koracima koje mogu preduzeti kako bi njihov dom bio zeleniji. Događaj je bio u organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije sa ciljem podizanju svesti naših građana o neophodnosti zelene gradnje kao nerazdvojnog dela održivog razvoja.

Građani su imali priliku da se putem flajera, grafičkog prikaza zelenog doma na baneru i putem video priloga primera dobre prakse, kao i održivih proizvoda članova Saveta, informišu o tome šta sve može jedan dom učiniti zelenim.
Da saznaju više o tome zašto je to za njih same važno, ali i zašto je to korak koji je podjednako važan i za društvo, pomogli su im prisutni članovi Saveta, kao i volonteri. Takođe, imali su priliku da čuju koje su to prednosti zelenog doma, počev od zdravstvenog, ekološkog i nama svima uvek bitnog ekonomskog.

MPC Properties i kompaniji Confluence koja upravlja TC Ušćem (zgradom sa Leed sertifikatom zelene gradnje) je podržala ovaj događaj ustupanjem svog prostora i opreme.

E2 vesti