VOLKSWAGEN PREDSTAVIO FUTURISTIČKO PUNJENJE AUTOMOBILA

Ovo nije prvi put da čujemo priče o autonomnim robotima za punjenje. Volkswagen (VW) je zapravo otkrio svoj stav prema tim droidima pre otprilike godinu dana, a sada je objavio nove detalje koji nam slikovitije opisuju kako će futurističko punjenje izgledati.

VW-ov robot za punjenje imaće zadatak da ponudi potpuno autonomno punjenje električnim automobilima u ograničenim parking mestima i podzemnim garažama, piše Autoblog.

Robot se može napajati putem aplikacije ili pomoću Car-to-X komunikacije i samostalno će se usmeriti prema vozilu. Čitav proces se odvija potpuno bez ljudske intervencije.

Da bi istovremeno punio više vozila, robot će na vozilo povezati mobilnu jedinicu za skladištenje energije, ponavljajući ovaj postupak nekoliko puta. Kada se punjenje završi, samostalno će prikupiti mobilnu jedinicu za skladištenje energije i usmeriti je nazad do centralne stanice za punjenje.

VW nije rekao kada će ovi roboti zapravo biti dostupni i spremni za punjenje vozila, ali kompanija tvrdi da će se to uskoro desiti.

E2 portal   (Nezavisne novine)