VRTIĆI U UŽICU DOBILI PREČIŠĆIVAČE VAZDUHA

Udruženje Libergraf iz Užica saopštilo je da je isporučilo dvadeset prečišćivača vazduha užičkim vrtićima koji se nalaze u centru grada i koji su najizloženiji aerozagađenju.

„U Poletarac smo doneli 6 prečišćivača, odnećemo još šest u Bambi, pet u Neven i tri u vrtić Zeku i onda ćemo nastaviti da opremamo i druge vrtiće kako budu pristizale donacije“, naveo je Vladan Sinđić iz Libergrafa.

Libergraf je zbog dugotrajnog zagađenja vazduha koje je u Užicu posebno izraženo otkom zime uputio dopis gradonačelnici i gradskom veću da preuzmu hitne mere kako bi se posledice toga ublažile za najrizičnije grupe.

Međutim, nismo dobili odgovor pa smo odlučili sami da prikupljamo sredstva. Posebno bih se zahvalio užičkim kompanijima i građanima Užica koji su donirali sredstva za 20 prečišćivača“, dodao je Sinđić.

Kako se navodi, udruženje planira da uz pomoć užičkih privrednika i građana koji su voljni da podrže tu akciju prečišćivačima opreme svih 89 grupa dece, koliko ih ima u užičkim vrtićima.

Direktorka predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović rekla je da akcija treba da bude nastavljena kao i da sva deca i zaposleni u užičkim vrtićima treba da borave u prostorijama bez zagađenog vazduha.

E2 portal (Nova ekonomija)