„ZASADI DRVO“ NASTAVLJA NAJVEĆU AKCIJU SADNJE

Novi, drugi ciklus projekta „Zasadi drvo“ počinje u oktobru na prve 24 lokacije, kada se kreće sa sakupljanjem semena, a zatim sukcesivno ide sadnja sve do kraja marta 2021. godine. Ove godine biće zaokružen kompletan proces: sakupljanje seme, sejanje, a zatim i sadnja sadnica u periodu od kraja novembra do kraja marta sledeće godine.

Pozivamo sve građane Srbije: porodice, parove, prijatelje, kolege i sve ljude dobre volje, da se uključe, zasade drvo i daju lični doprinos da Srbiju učinimo zelenijom, zdravijom i perspektivnijom zemljom.

Šta treba da uradite?
Pratite objave na zasadidrvo.rs gde ćete naći sve informacije u vezi sa organizacijom sadnje, a krajem svakog meseca objavljivaće se spiskovi lokacija za naredni mesec. Svi koji žele da se uključe treba da pronađu svoju opštinu i prate uputstva kako bi se prijavili na vreme. Zbog aktuelne zdravstvene situacije, ove godine sadi se na većem broju lokacija, sa manjim brojem volontera.

Akciju Zasadi drvo su tokom prethodne godine pokrenuli Adria Media Group i kompanija dm drogerie markt sa institucionalnim partnerima: Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava šume, JP „Srbijašume“, JP „Vojvodinašume“, Pokretom Gorana Srbije, Privrednom komorom Srbije i Botaničkom baštom „Jevremovac“. Zahvaljujući građanima volonterima postignut je svojevrstan rekord masovne radne akcije pošumljavanja u Srbiji: samo u jednom danu posađeno je preko 51.000 novih stabala. Ove godine institucionalnu podršku projektu dali su i Šumarski fakultet u Beogradu i Šumarska škola Kraljevo.

Sve akcije sadnje biće organizovane u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i zvaničnim preporukama.

E2 portal