ZAVRNI RUKAVE – NAJMASOVNIJA AKCIJA ČIŠĆENJA U SRBIJI

U sklopu najveće dosadašnje nacionalne akcije čišćenja pod sloganom „Zavrni rukave”, u aprilu 2023. pet i po hiljada ljudi čistilo je Srbiju na ukupno 163 lokacije u 70 gradova i sela širom zemlje. Tom prilikom, prikupljeno je preko sedamdeset tona otpada.

U nedelju, 24. marta od 12 do 14 časova, predvođeni udruženjem Eko straža jedanaesti put zajednički se borimo protiv smeća: prijavljeno je rekordnih 313 mesta za čišćenje koji će za vikend sačekati vredne volontere. Ovo je skoro duplo veći broj lokacija u odnosu na prošlogodišnju – do sada najveću – akciju pa se očekuje i više učesnika.

Samo u Beogradu, akcija se održava na preko 130 mesta. Otpad će se prikupljati u nekoliko novobeogradskih blokova, na Adi Huji, u Obrenovcu i Lazarevcu, na Banovom i Petlovom brdu…

Čisti se i u ostatku Srbije: Savski kej u Sremskoj Mitrovici, obala Nišave u Nišu i jezero Bubanj u Kragujevcu samo su neka od mesta širom zemlje na kojima se možete pridružiti akciji. Tačan spisak lokacija na kojima se organizuje čišćenje dostupan je na zvaničnom sajtu.

Udruženje Eko straža, zajedno sa ostalim organizatorima, poziva sve zainteresovane da uzmu učešće.

Dovoljno je samo da ponesu rukavice i kese za smeće i da se u nedelju, 24. marta, od 12 do 14 časova, priključe nekoj od mnogobrojnih volonterskih timova na mestu koje im najviše odgovara.

Cilj je da ovo okupljanje bude što masovnije i samim tim efikasnije u čišćenju Srbije.

E2 portal (Klima101)