AKCIJA ČIŠĆENJA OTPADA NA VRAČARU

Akcija čišćenja otpada na Vračaru održana je u subotu i nedelju 28/29. novembra u saradnji sa GO Vračar, JKP Zelenilo Beograd i JKP Gradska čistoća. Ovom prilikom sakupljeno je čak 43 džaka otpada.

U akciji Evropske nedelje za smanjenje otpada su učestvovali i futsaleri Obilića. Usled velikog broja zgrada koje se zidaju na Vračaru, dolazi do pojave otpada. Iako veliki deo deluje nepristupačno, učesnici su to shvatili kao izazov i sprečili da deo otpada dalje zagađuje Vračar.

Na akciji su korišćeni džakovi za komunalni i ambalaži otpad JKP Zelenila Beograd, tako da su učesnici akcije obraćali pažnju na to šta je reciklabilno, a šta ne. Na žalost, veliki deo otpada trune na ovoj lokaciji godinama, i sve ga je više. Ambalažni otpad je toliko zagađen da je njegova reciklaža dovedena u pitanje. Zbog ovih činjenica, neophodno je da povedemo računa o otpadu koji stvaramo i svojim primerom pokažemo drugima kako se vodi računa o životnoj sredini. Kao podsetnik na ovu akciju tokom Evropske nedelje za smanjenje otpada, svi učesnici su dobili cegere napravljene od reciklabilnog materijala i logotipom Ekologa bez granica.

E2 portal