FOKUS DELTA HOLDINGA NA ENERGETSKU EFIKASNOST I ODRŽIVO POSLOVANJE

Kompanija Delta Holding je danas, 25.januara u Crowne Plazi predstavila rezultate poslovanja za prethodnu godinu, i najavila planove za budućnost, od kojih su mnogi sektori okrenuti ka održivom poslovanju i postizanju što veće energetske efikasnosti.

Sava centar, koji je trenutno u fazi renoviranja, postaće energetski efikasna zgrada, imaće novu staklenu fasadu. Novi stakleni omotač činiće troslojna stakla, koja pružaju izuzetnu termoizolaciju, uz solar faktor koji se nalazi u rasponu od 25-35%. Ovo praktično znači da će zimi stakleni omotač zadržati toplotu unutar samog objekta, a leti će sunčevi zraci mnogo manje uticati na rast temperature baš zbog niskog procenta solar faktora.

Viša potpresednica Delta Holdinga za strategiju i razvoj, Marija Desivojević Cvetković je predstavila rezultate e-commerce platforme Ananas, koja je počela sa radom prošle godine i već postigla neverovatan uspeh, ali je takođe govorila i o društvenoj odgovornosti i obnovljivim izvorima energije. Tokom prošle godine, u rad je pušteno osam solarnih elektrana na Deltinim lokacijama, a u planu je otvaranje još 10, u ovoj godini.

Na lokacijama gde su postavljene solarne elektrane, ostvarena je ušteda energije između 15% i 30%, što je jako važno i za očuvanje životne sredine, pošto će emisije ugljen-dioksida biti smanjene za 4.500 tona na godišnjem nivou, što je ekvivalent sadnji 205.000 stabala.

E2 portal