KOMPANIJA AMAZON SPREMNA DA INVESTIRA U STARTAP EKOSISTEM U SRBIJI

Kompanija Amazon spremna je da investira u startap ekosistem u Srbiji. Otvoreni smo za vaše potrebe i spremni da izađemo u susret svemu onome na čemu želite da radite – naveo je predstavnik Amazona Tomaž Olejnik i poručio da Amazon, u saradnji sa Vladom Srbije, želi da izabere grupu startap kompanija koje će doprineti razvoju društva u Srbiji.

Prema njegovim rečima, ta grupa startap kompanija bi se povezala sa etabliranim partnerima na globalnom nivou jer je cilj da se perspektivni startap projekti istaknu i globalno, navodi se na sajtu Vlade.

Olejnik je dodao da je ova kompanija spremna da uloži u unapređivanje veština srpskih stručnjaka kako bi imali proširena sertifikovana znanja.

Olejnik je u razgovoru sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović rekao da kompanija želi da podeli svoje resurse i znanje jer u Srbiji, kako je ocenio, postoji mnogo mogućnosti za unapređivanje nauke i tehnologije.

Begović je ukazala na značaj projekta izgradnje BIO4 kampusa za razvoj nauke i tehnologije u Srbiji, kao i na važnost interdisciplinarnosti između bionauka, IT sektora i inovacija u veštačkoj inteligenciji.

– Srbija je zemlja sa ograničenim brojem istraživača – podvukla je ministarka i naglasila da je sada fokus na proširivanju ovog ekosistema i koncentrisanju svih njegovih segmenata na jednom mestu, koje predstavlja centar oko kojeg gravitiraju biotehnologija, IT sektor i veštačka inteligencija.

E2 portal (eKapija)