KUĆNI APARATI NA SOLARNI POGON

Kompanija GoSun iz San Franciska je postala sinonim za svoje revolucionarne šporete na solarni pogon, koji koriste samo sunčevu energiju za spremanje obroka.
Sada je kompanija predstavila dva nova proizvoda – GoSun Fusion solarnu pećnicu u kojoj jela mogu da se spremaju i danju i noću, kao i GoSun Chill frižider koji održava hranu i pića hladnima, bez korišćenja kapi goriva.

Koristeći patentiranu tehnologiju za solarno kuvanje, GoSun Fusion je solarna hibridna prenosna pećnica sa solarnim električnim sistemom za grejanje. Tehnologija vakuumske cevi je inovativna, ne samo zbog upotrebe solarne energije, nego i zbog toga što omogućava korisnicima da kuvaju noću, dok je magla ili čak obilne kiše. Radi i na ekstremno niskim temperaturama.
Odličan je za kampovanje, plovidbe itd. Zbog svoje sposobnosti da brzo spremi hranu za petočlanu porodicu u skoro svim okolnostima, on je pouzdan i neverovatno praktičan proizvod. Uz njega ide i termometar, koji pomaže korisnicima da provere da li je hrana gotova.

GoSun Chill je prenosni solarni sto sa fotonaponskim panelima i kompaktnim sistemom baterija. Sistem hlađenja radi uz litijumske baterije i omogućava korisnicima da drže hranu i piće duže vreme na hladnom, bez potrebe za ledom.

E2 portal (Inhabitat)