KUPATILO U POTKROVLJU

Mnogi od nas nemaju dovoljno prostora u svom domu da naprave veliko kupatilo, osim da “žrtvuju” neku sobu, ali naravno da to nije pametna ideja. Zato, bar onima koji žive u kućama, možemo da damo ideju da u svom potkrovlju naprave kupatilo, i tako iskoriste i taj prostor.

Prvo je potrebno da pozovete majstora da vam potvrdi da je izvodivo da se u potkrovlju napravi kupatilo, a na vama je da budete kreativni.

Najskuplja investicija kod pravljenja kupatila u potkrovlju su vodovodne instalacije. Da biste smanjili prevelike troškove, pokušajte da smestite mokri čvor direktno iznad kuhinje ili kupatila.

Zbog visine bi bilo idealno da tuš postavite pravo u centar. Druga alternativa bi bila da postavite kadu odmah ispod jedne od nadstrešnica. Pre nego što odaberete kadu, proverite obavezno njenu težinu (kada je napunjena vodom) da biste bili potpuno sigurni da će pod izdržati tu težinu.

Ukoliko u potkrovlju imate dimnjak i nezgodne uglove, pažljivo planirajte da iskoristite taj prostor za odlaganje stvari.

Krovni prozori omogućuju sasvim dovoljno prirodnog svetla i to vašem poktrovlju (kupatilu) daje otvoren i vazdušast osećaj. Oni će vam takođe dati i nekoliko dragocenih centimetara visine.

Odaberite pločice toplih boja, i vi ćete se prijatnije osećati, i uživaćete u intimnim trenucima opuštanja.

Tapete u potkrovlju (kupatilu)? Možda niste razmišljali o tome, ali ne izbacujte ni tu mogućnost. Pokušajte sa nekim tapetom neutralnih boja, i ako je moguće, zalepite ga na ravan zid, nikako na plafon.

Iskoristite prednost arhitekture, i obogatite plafone drvenim panelima.

E2 portal