MERE ENERGETSKE SANACIJE U NIŠU

Grad Niš raspisao je danas javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada, u ukupnom iznosu 34 miliona dinara. Mere energetske sanacije se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnju solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode.

Na konkurs mogu da se prijave domaćinstva i stambene zajednice, pod uslovom da objekte koriste za stanovanje i da su namenski utrošili bespovratna sredstva dobijena u prethodne dve godine.

Iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje najnovijim javnim pozivom razlikuje se u zavisnosti od namene korišćenja sredstava i za domaćinstva je od 85.000 dinara do 140.000 dinara, a za stambene zgrade od 40.000 dinara po stanu.
Rok za podnošenje prijava sa neophodnom dokumentacijom je 15. oktobar.

Кonkursna dokumentacija može se preuzeti na internet stranici grada Niša (www.ni.rs) i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (www.investnis.rs) ili na šalterima Gradskih uprava grada Niša.

Za sprovođenje javnog poziva, kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, opredeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 34 miliona dinara, od čega je 17 miliona opredeljeno u budžetu Grada Niša za 2022. godinu, a 17 miliona obezbedilo je Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije.

E2 portal (Beta)