PARIZ JE PROGLAŠEN NAJBOLJIM GRADOM ZA BICIKLIZAM U FRANCUSKOJ

Buycycle je objavio rezultate istraživanja prema kojima je Pariz najbolji biciklistički grad u Francuskoj.

Uz veličanstvenu arhitekturu i panorame koje oduzimaju dah, Francuska nudi savršeno okruženje za vožnju biciklom, naročito tokom toplijih i sunčanih dana. Sve to uz kvalitetnu biciklističku infrastrukturu pruža i francuski glavni grad.

Istraživanje koje je sproveo Buycycle zasniva se na osam kriterijuma, uključujući kvalitet biciklističkih staza, vremenske uslove, broj prodavnica bicikala i stanica sistema javnih bicikala, a ispitani su i brojni korisnici kako bi utvrdio nivo zadovoljstva biciklističkom infrastrukturom.

Pariz je tako sa široko razgranatom mrežom biciklističkih staza, brojnim biciklističkim rutama u okolini grada, sa više od 180 prodavnica bicikala i biciklističke opreme, kao i skoro dve hiljade stanica sistema javnih bicikala dospeo na vrh liste najboljih biciklističkih gradova u Francuskoj.

Ali to nije sve. Uprkos saobraćajnim gužvama i brojnim ograničenjima izazvanim velikim brojem gradilišta uoči početka Letnjih olimpijskih igara Paris 2024, čini se da su pariski biciklisti vrlo zadovoljni uslovima za vožnju bicikla. Pariz je zaista grad koji postaje sve prilagođeniji potrebama biciklista svih uzrasta.

Francusku metropolu na listi slede Lion, Strazburg, Bordo i Monpelje.

E2 portal