RENOVIRANJE FASADE

Eksterijer vašeg doma je prva stvar koju ljudi primete, bilo da vam dolaze u posetu, ili samo prolaze pored, tako da je poželjno da izgleda što je lepše moguće.
Ako je fasada vaše kuće malo oronula, vreme je za renoviranje. Renoviranje fasade će učiniti da vaš dom izgleda neprepoznatljivo, i doneće vam dodatnu zaradu ukoliko ga budete prodavali.
U zavisnosti od vašeg budžeta, postoji mnogo načina za renoviranje fasade. Najjednostavniji je da je dobro očistite i dodate novi sloj (ili tri!) boje. Pobrinite se da odaberete renomiranu marku boje, jer ne želite da otpadne pre vremena ili izbledi. Birajte boju koja se slaže sa krovom i olucima.
Još jedan relativno jdnostavan način za oblaganje fasade je cement ili akrilni malter. Malter treba da koristi iskusni profesionalac, kako bi postigao najbolji rezultat.
Ako imate malo više novca u svom budžetu za renoviranje, razmislite o oblaganju fasade kamenom, ciglom, betonom ili čelikom. Pravilno nanošenje traje decenijama i može da ima odlične izolacione prednosti.
Nema smisla da renovirate fasadu, ako i dalje imate stare prozore i vrata. Zamena stolarije donosi drastičnu razliku, kako na estetskom planu, tako i u vidu ušteda električne energije.

E2 portal (hipages.com)