U NOVOM PAZARU RASPISAN JAVNI POZIV ZA ENERGETSKU SANACIJU

Grad Novi Pazar raspisao je javni poziv za energetsku sanaciju objekata, za šta su, zajedno sa Ministarstvom udarstva i energetike, opredeljena sredstva u iznosu od 30 miliona dinara, navedeno je na zvaničnoj stranici grada.

– Reč je o sanaciji obekata u termičkom smislu što podrazumeva fasade, zamenu stolarije ali i nešto potpuno novo: ugradnju toplotnih pumpi i solarnih kolektora za pripremu tople vode – rekao je Faruk Suljević, šef Odseka za razvoj i realizaciju projekata.

Kako je naveo, na konkurs mogu da se prijave svi vlasnici obekata, uz uslov da imaju građevinsku dozvolu, da su u ozakonjeni u postupku ozakonjenja ili da su kroz proces legalizacije došli do građevinske dozvole.

Na javni poziv mogu da se prijave i stambene zajednice što je jedna vrsta novine u odnosu na prethodne javne pozive sličnog tipa. Uslovi za njih su da stambena zajednica mora biti registovana i iznos opredeljenih sredstava po jednom stanu je nešto manji ali su u zbiru uslovi za članove zajednice izuzetno povoljni, navedeno je na sajtu grada.
Javni poziv dostupan je na zvaničnoj stranici grada, a konkurs je otvoren do 27. oktobra.

E2 portal (eKapija)