UNAPREĐENJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI U RUMI

Opština Ruma obezbediće dodatnih 25 miliona dinara finansijske podrške projektu unapređenja energetske efikasnosti.
Tim povodom na sednici Opštinskog veća usvojen je Predlog Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o sufinansiranju mera energetske sanacije, porodičnih kuća i stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termičkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne toplotne vode, po javnom pozivu uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić ističe da se veliki broj zainteresovanih građana prijavio na javni poziv, kako za zamenu PVC stolarije, tako i za ugradnju kotlova, solarnih panela i povećanje energetske efikasnosti na objektima, navedeno je na sajtu Opštine.

– U dogovoru sa Ministarstvom energetike odlučili smo da izdvojimo dodatnih 25 miliona dinara kako bi mogli finansirati svih 450 prijava koje ispunjavaju uslove i kako bi svi prijavljeni građani dobili podršku za realizaciju projekata. Interesovanje za ovaj projekat je zaista veliko i nažalost, nisu svi prijavljeni čija je dokumentacija bila ispravna mogli da uđu u krajnje korisnike čiji će program biti sufinansiran. Ja ću podsetiti da smo pre ovih dodatnih 25 miliona dinara za mere energetske sanacije izdvojili 15 miliona dinara, a 15 miliona dinara je obezbedilo i Ministarstvo energetike – izjavila je Ćirićeva.

Nastavljena je i modernizacija JP Komunalac. Obezbeđena su nova sredstva za kupovinu potrebne mehanizacije i unapređenje kvaliteta pružanja usluga, jer je zaštitna zivotne sredine jedan od prioriteta u radu Opštine Ruma, naglasila je.

– Već smo na početku godine najavili da ćemo modernizovati JP Komunalac u smislu nabavke mehanizacije koja im je neophodna za efikasniji i bolji rad. Nekoliko tačaka se odnosilo na prenos sredstava na Komunalac za kupovinu mehanizacije: abro kamiona, auto smećara i cisterne za pranje ulica. U narednim danima će im stići potrebna mehanizacija – poručila je Ćirićeva.

E2 portal (eKapija)